user_mobilelogo

Zorgverzekering 2018

We zullen tot half november moeten afwachten wat de uiteindelijke premies en eigen risico van de verschillende zorgverzekeringen worden. Het eigen risico is in principe toch op €385 vastgesteld. Wijzigen van zorgverzekering kan door op te zeggen voor 1-1-2018 en een nieuwe zorgverzekering aan te vragen of een wijziging door te voeren voor 1-2-2018. 

Wijziging trouwen in gemeenschap van goederen per 1-1-2018

Huidige wet

De gemeenschap van goederen, zoals wij deze nu kennen. Omvat alle goederen en schulden van echtgenoten bij aanvang van het huwelijk (boedelmenging) én die tijdens het huwelijksgemeenschap zijn verkregen.

Wat is de kans op arbeidsongeschiktheid vragen veel mensen zich af

In 2016 stroomden 40.000 mensen in de WIA (2015: 35.800). Dat meldt UWV. De stijging van de instroom concentreert zich bij 2 groepen van WIA-verzekerden: werknemers (mensen die gedurende de hele wachttijd voor de WIA in loondienst waren) en WW’ers. In 2016 stroomden bijna 23% meer WW’ers de WIA in dan in 2015.

Belangrijke wijzigingen mbt hypotheken in 2018

Vanaf 1 januari 2018 mag er nog 100% van de marktwaarde (ipv 101%) of koopsom gefinancierd worden. Dit houdt in dat er meer spaarmiddelen nodig zijn bij de aankoop van een woning. Er zijn wel mogelijkheden om hiervan af te wijken en dat is voornamelijk bij energiebesparende voorzieningen. 

ZZP-er; Werk om te leven! 

Als je voor jezelf werkt dan geeft dat gelijk een ander gevoel en beleving van werken. Geen verantwoording meer afleggen en zelf eigen keuzes maken en je dag indelen. Het houdt ook in zelf je eigen zaken regelen op financieel gebied. Er zijn geen automatische voorzieningen meer vanuit de overheid of pensioenfonds, maar je kunt het zelf vormgeven zoals het past bij jou situatie. Op zich niets mis mee, maar het moet wel gebeuren!

Wil je een hypotheek of een financieel plan voor uw nieuwe woning?

Bij de aankoop van een nieuwe woning is het belangrijk om niet alleen naar de financiering van de woning te kijken maar dit veel breder te zien. Je gaat de grootste investering doen van je leven die invloed heeft op je totale financiële plaatje. Zorg er dan ook voor dat je dit goed vormgeeft, specifiek op jouw wensen en doelen voor de komende jaren. Dit maakt ieders financiële plaatje weer anders en uniek. Kijk dus niet alleen naar de laagste rente en de hypotheek, maar laat een financieel overzicht maken!

Wordt jullie droomwoning een nieuwbouwwoning of een bestaande woning

Er worden meer nieuwbouwprojecten gestart waardoor de volgende keuze actueler wordt; ga je voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning. Welke afwegingen zijn belangrijk om mee te laten wegen in je keuze.

Er zijn altijd bijkomende kosten wanneer je een koopwoning koopt. Bij een nieuwbouwwoning is de koopsom vrij op naam (v.o.n.) en bij bestaande bouw koop je kosten koper.

1 jaar als ZZP-er werkzaam en een huis kopen, het kan.

NHG Heeft nieuwe normen om een woning te financieren voor een ZZP-er. Een hypotheek met NHG is mogelijk al vanaf één jaar zelfstandig zijn.

Wordt de banaan vergoed?

Wintersport is alweer begonnen, check uw wintersportdekking! Het kan iedereen gebeuren. 

Hoe financier ik mijn droomwoning in Westergouwe?

Wilt u ook de stap zetten naar een woning in de nieuwe wijk Westergouwe, zoekt u daarvoor onafhankelijk advies met duidelijke uitleg.

Hogere hypotheek mogelijk met NHG in 2017

NHG heeft vanaf 2017 als uitgangspunt dat de NHG voorwaarden gelden voor woningen tot aan de gemiddelde koopsom in Nederland. De gemiddelde koopsom wordt vastgesteld met de verkoopcijfers uit het Kadaster. Voor 2017 is de gemiddelde koopsom vastgesteld op €245.000.

Zorgverzekeringen die veel vergoeden en weinig kosten zijn er niet

Iedereen moet weer nadenken over de nieuwe dekking en premie van de zorgverzekering voor 2017. Hierbij enkele handvatten.

BKR registratie uitgebreid

Vanaf 1 december 2016 gaat BKR kredieten eerder registreren. Rood staan, uitgestelde betaling, winkelpassen, creditcards, doorlopende kredieten en limieten op je betaalrekening worden geregistreerd vanaf €250 als die langer dan een maand gebruikt worden. Nu is dit vanaf €500 en een looptijd van minimaal 3 maanden. 

Wijziging basis zorgverzekering

Uiterlijk 19 november 2016 zullen alle zorgverzekeraars de nieuwe zorgpremies voor de zorgverzekering in 2017 bekendmaken. Dan kunt u dus de vergelijking maken voor de best passende dekking en premie voor 2017. Opzeggen uiterlijk 31-12-2016, aanvragen vóór 1-2-2017.

Box 3, wat is de vrijstelling per 1-1-2017

Je spaarsaldo per 1-1-2017 geldt voor de vaststelling van de te betalen vermogensrendementheffing over 2017. De vrijstelling is €25.000 per persoon! 

SNS Bank NV wordt Volksbank NV

Geen probleem in principe, maar waar je toch op moet letten voor je spaargeld!

Spaarrekeningen bij BLG Wonen, ASN Bank, Regiobank, SNS Bank of Zwitserlevenbank vallen allemaal onder de nieuwe bankvergunning van de Volksbank NV.

Mobiel schade melden via app op telefoon!

Geen schadeformulier meer invullen, maar je gegevens invullen in een app samen met de tegenpartij. Download nu de app mobielschademelden.nl Bij een ongeval kun je je melden via de app en door je kenteken in te voeren zie je gelijk of je verzekeringsmaatschappij dit accepteert. Vrijwel alle maatschappijen doen ondertussen mee.

U heeft een lijfrente, maar wat kunt u daar nu eigenlijk mee?

De meeste mensen bouwen pensioen op via hun werkgever, maar daarnaast wordt er ook vaak aanvullend pensioen opgebouwd via een lijfrente. Voor veel werknemers, maar ook voor zelfstandigen is dit een belangrijke voorziening. Wat krijgt u nu uiteindelijk als uitkering? Kunt u met een lijfrente ook eerder met pensioen? 

Auto leasen en verhuisplannen

De reclames klinken mooi, voor een beperkt maandbedrag rij je al in een splinternieuwe Fiat 500 zonder onverwachte garagekosten. Dit klinkt aantrekkelijk, maar dit houdt ook in dat u een lening aangaat om in de auto te rijden, ofwel private lease. Lenen kost geld ook met betrekking tot je hypotheek. Als u wil verhuizen en een nieuwe hypotheek wil afsluiten dan heeft deze lening ook invloed op uw hypotheekmogelijkheden, u kunt dan dus minder lenen.

Nieuwe NHG werkgeversverklaring

Er zat altijd wel ergens een foutje in de NHG werkgeversverklaring; of er was geen firmastempel of er was een vinkje niet gezet. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft nu samen met geldverstrekkers en tussenpersonen een nieuwe werkgeversverklaring opgesteld om het acceptatieproces te verbeteren voor de consument. Het nieuwe model is een interactieve PDF, die door de werkgever digitaal ingevuld kan worden.

 

Waterdekmos 3 - 2811 GS - Reeuwijk

+31 (0) 182-604603 - info@duurstede.net