user_mobilelogo

Iedereen zou moeten gaan beleggen, maar hoe doet u dat zodat u er ook een goed gevoel bij krijgt. Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar er is wel een leidraad om te bepalen of u zal gaan beleggen en zo ja op welke manier. Met de huidige spaarrente en de inflatie is er geen voordeel meer te behalen. 

Denk hier eens over na stap voor stap:

 1. Wat is uw doel? Waar heeft u het geld straks voor nodig? Bijvoorbeeld pensioen, studie kinderen, camper? U kunt meerdere doelen hebben. Maak een lijstje in volgorde van prioriteit en koppel er een waarde aan en een looptijd.

 2. Bepaal uw risicoprofiel. Wat is uw ervaring met beleggen, heeft u slapeloze nachten als de waarde van de beleggingen dalen?

 3. Verdeel het vermogen. Maak een verdeling wat u voor onvoorziene kosten beschikbaar houdt, wat u binnen 10 jaar nodig denkt te hebben en met een looptijd> 10 jaar. Met het saldo dat u minimaal 10 tot 15 jaar kunt missen kunt u gaan beleggen.

 4. Begin zo vroeg mogelijk, of juist al vroegtijdig voor uw kinderen.

 5. Passief of actief beleggen, passief beheerde fondsen proberen zo nauwkeurig mogelijk de beursindex te volgen, die voor dat fonds relevant zijn. Zo kan een indexfonds tegen lage kosten een portefeuille opbouwen. Een index is opgebouwd uit meerdere onderliggende waarden, waardoor er automatisch spreiding is. De waarde stijgt en daalt met de index mee.
  Een actief beheerd fonds probeert de index te verslaan. Daarvoor selecteert de fondsbeheerder zelf een portefeuille die kan afwijken van de portefeuille die de marktindex bepaalt. Dit geeft hogere kosten die ten laste komen van het fondsrendement en leidt tot hogere fondskosten. Of een actief fonds beter presteert hangt dus af van de kwaliteit van de fondsmanager.

 6. Spreiden, spreiden, spreiden; individuele aandelen, actief handelen en vermogensbeheer kosten geld. Deze kosten gaan ten koste van het rendement. Uw resultaat is het netto rendement waarop de kosten al in mindering zijn gebracht. Door een brede spreiding in aandelenfondsen wordt uw risico lager.

 7. Laat u niet leiden door emoties

 8. Doe nooit dingen die u niet begrijpt, laat u eerst adviseren of begeleiden

 9. Wat is risicovol?
  • hoge rendementen en lage risico’s gaan niet samen, als dit wordt vermeld extra wantrouwig zijn
  • vastgoedobligaties wel risicovol, ookal is er een vaste rente en aflossing
  • investeren in grond met waarde potentie, wees hier voorzichtig mee; vaak is het de bedoeling om langbouwgrond dmv bestemmingswijziging naar bouwgrond in waarde te laten stijgen
  • Euro’s omzetten in Zwitserse Franken, valutahandel is voor experts
  • Goudstaven kopen, deze koersen stijgen en dalen heel snel

 10. Keuze zelf beleggen of voor u laten beleggen?
  1. zelf beleggen op een beleggingsrekening of verzekering en zelf fondsen selecteren?
  2. zelf beleggen in indexfondsen of profielfondsen?
  3. via een vermogensbeheerder aan de slag? +/-Vanaf €100.000.
  4. ondersteuning via financieel adviseur

   Op basis van bovenstaande is de vraag of zelf beleggen voor u de weg is. Om zelf te beleggen is veel tijd en inspanning nodig en het bestuderen van de markten. En je wordt geconfronteerd met koersdalingen koersstijgingen en ander financieel nieuws. Wil je daar wel dagelijks mee bezig zijn. Andere optie is om je te laten ondersteunen voor uw vermogensvorming door uw financieel adviseur Duurstede Financieel Advies. Op basis van uw wensen zoeken wij de daarbij passende profielfondsen. Veel van onze relaties maken al gebruik van deze diensten.

 11. Wat kan nog meer…?
  *crowdfunding: Projecten zijn zeer uiteenlopend en veelal kleinschalig en met een commercieel doel. Let hierbij goed op: er bestaat kans op wanbetaling, identiteitsfraude, onbetrouwbare informatie over de beloofde rendementen en risico’s. Waar je op moet letten staat ook op www.afm.nl Het biedt ook nieuwe kansen, mits je voldoende spreidt en goed inleest.

 12. Toch maar niet beleggen, wat is dan nog zinvol
  • actief zoeken naar de hoogste spaarrente en blijven wisselen
  • investeren in de eigen woning dmv zonnepanelen, isolatie, onderhoud
  • aflossen op hypotheek, dit kan een goed idee zijn, maar laat dit altijd eerst voorrekenen

 13. Hoe kan Duurstede Financieel Advies advies geven?
  Ivm de regelgeving omtrent beleggingsadvies, geven wij alleen advies in profielfondsen. Hierbij kijken we naar profielfondsen met een brede spreiding en een goede performance en risico management. Wij werken samen met Legal & General en NNEK voor beleggingsadvies en beheer van de portefeuilles. Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden van vermogensopbouw met beleggingen uitgebreider met u door te nemen.

 

Waterdekmos 3 - 2811 GS - Reeuwijk

+31 (0) 182-604603 - info@duurstede.net