user_mobilelogo
Possibility

Een klant die wilde nu toch een stap maken naar een groter huis. Belangrijk om eerst alle mogelijkheden goed in beeld te hebben om vervolgens verliefd te worden op een nieuw huis. Door de lage rente zijn de nieuwe woonlasten lager dan zijn huidige woonlast. Hun droom komt uit en ze genieten van hun nieuwe plekje. Alleen de huidige woning nog verkopen….een mooi afgewerkt huis helpt daarbij en de woning was snel verkocht. Zomaar een succesverhaal door de lage rente.

De lage rente is een goed moment om uw verhuisplannen concreet te gaan maken. Bij verkoop van uw woning kunt u in principe uw huidige hypotheek aflossen (zonder boeterente, let op eventuele aanvullende clausules) en opnieuw kiezen voor een hypotheekvorm en een rentevaste periode. Op basis van de huidige rente kunt u meer lenen dus wellicht wel net het huis kopen waar u optimaal woongenot beleefd. Laat dit inzichtelijk maken, ook rekening houdend met de lasten op langere termijn. 

Ook profiteren van de lagere marktrente terwijl u blijft wonen 

Wilt u niet verhuizen maar toch profiteren van de huidige lagere marktrente dan is het oversluiten van uw hypotheek een optie. In principe krijgt u dan te maken met een boeterente over uw huidige hypotheek. Belangrijk dus om uit te rekenen of dit een voordeel voor u oplevert. 

Een lagere rente is niet altijd voordelig, bij bijvoorbeeld een spaarhypotheek gaat het voordeel van een lagere rente vaak teniet aan de hogere spaarinleg om het eindkapitaal te behalen met een lagere spaarrente. U kunt er dan ook voor kiezen om de hypotheekvorm aan te passen. 

Graag maken we dit voor uw persoonlijke situatie verder inzichtelijk. 

Een lage rente is niet zaligmakend

Heeft u een spaarhypotheek die nog voorlopig vaststaat. Dan kunt u niet profiteren van de lage rente, maar u krijgt wel een hoge rente op uw spaarkapitaal. Nergens krijgt u op dit moment bijvoorbeeld 5% rendement. Eventueel kunt u wel op een aflossingsvrij leningdeel een lagere marktrente krijgen. Laat dit voor u uitzoeken!

Heeft u nog een koopwoning dan kunt u er voor kiezen om de woning eerst te verkopen, maar dit is niet noodzakelijk (onder voorwaarden). Meeste zekerheid heeft u natuurlijk als u eerst uw huidige woning verkoopt en dan de nieuwe woning aankoopt. Ik werk dit graag verder voor u uit op basis van uw persoonlijke situatie. Is uw woning nog niet verkocht, dan heeft u wel het risico van dubbele woonlasten (tijdelijk) en u heeft bijvoorbeeld spaargeld nodig om de betaalbaarheid van de dubbele woonlasten aan te tonen. Ook kunt u een restschuld overhouden omdat de waarde van uw woning gedaald is. Hier kunnen oplossingen voor zijn, maar dit is in elke situatie weer anders.

Elke situatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, laat dit voor u inzichtelijk maken om optimaal van de mogelijkheden te profiteren. Wij maken dit graag voor u inzichtelijk, neem nu contact met ons op.


 

Waterdekmos 3 - 2811 GS - Reeuwijk

+31 (0) 182-604603 - info@duurstede.net